BEWERKINGEN

Lassen

Onze vakspecialisten hebben veel ervaring in laswerk. De materialen die wij lassen zijn: koolstofstaal, aluminium en roestvaststaal. Zowel enkelstuks als seriewerk is voor ons geen probleem. Ook maken wij de benodigde lasmallen in eigen huis en zijn we gespecialiseerd in verschillende lastechnieken. Daarna nog oppervlaktebehandelingen zoals verzinken, poedercoaten of verchromen zorgt voor het gewenste eindresultaat.

Voordelen van lassen bij MCD

Lastechnieken

Door middel van diverse lastechnieken is het mogelijk uw frames en plaatwerkproducten bij Metaalcenter Driessen te laten samenstellen.

MIG-lassen en MAG-lassen

Metal Inert Gas (MIG) en Metal Active Gas (MAG) is in de praktijk dezelfde techniek. Alleen het gebruikte gas is anders. Met deze lastechnieken lassen wij uw producten op hoge snelheid. Dit is mogelijk in vrijwel alle lasposities.

TIG-lassen

Met Tungsten Inert Gas (TIG) lassen smelten we twee delen aan elkaar. Dit kan in sommige gevallen zonder er materiaal aan toe te voegen (vloeien). Door middel van wisselstroom lassen (AC/DC) is het mogelijk om hiermee ook aluminium te lassen. Vooral dunne metaalplaten zijn geschikt. Het is een nauwkeurige lastechniek die onze vakmensen volledig beheersen. 

Robotlassen

Robotlassen gebruiken we vaak voor het samenstellen (hechten) en aflassen van middelgrote en grote series. Onze lasrobot beschikt over 4 werktafels waarop de lasmallen worden opgespannen. Het lasproces is Pulse/MIG, waardoor uw product zonder lasspatten kan worden gelast.

Puntlassen

Bij puntlassen plaatsen we twee dunnere platen op elkaar en laten we een deel van het materiaal samensmelten. Zo ontstaat een vloeilas op een kleine oppervlakte. Hiermee maken wij onder andere verbindingen voor lichtarmaturen uit elektrolytisch verzinkte plaat en sluitlippen aan rvs-afdekkappen. Tevens is het mogelijk om moeren (puntlasmoeren) op deze manier aan plaatwerk te lassen.

Stiftlassen

Met stiftlassen bevestigen wij bepaalde verbindingen, zoals draadeinden en clips, permanent op uw metaalproducten. Er bestaan twee soorten technieken: condensatorlassen voor dunne materialen en vlambooglassen voor grotere diameters.

Onze lasapparatuur

Met behulp van onze geavanceerde lasapparatuur, Mig/Mag (Robot en handmatig), Tig (gelijkstroom) en Tig (wisselstroom) zijn wij in staat om zowel dunne als dikke materialen te lassen.