BEWERKINGEN

Boren & Tappen

Boren en tappen is een veelgebruikte bewerking van plaatwerk. Door middel van boren maken we gaten in uw producten. Bijvoorbeeld wanneer er specifieke eisen zijn voor de ruwheid of de diameter kleiner dan de plaatdikte moet zijn. Ook het aanschuinen (souvereinen) en ruimen van gaten behoord tot de mogelijkheden. Met tappen brengen we een schroefdraad aan in een boorgat. Welke bewerking wij uitvoeren, is volledig afhankelijk van uw wensen, soort materiaal en toepassing van het product. Wij zorgen er in alle gevallen voor dat u een uitstekend afgewerkt eindproduct ontvangt.

Voordelen van boren & tappen bij MCD

Hoe werkt het?

Het is afhankelijk van het product en de toleranties of de bewerking plaatsvindt door middel van lasersnijden of met een boormachine. Met onze boormachines kunnen we ook heel nauwkeurig gaten ruimen. Dit doen we tot een maximale diameter van Ø30mm. Doordat de boor/tapmachines op opspantafels geplaatst zijn, zijn we in staat om snel aanslagen en klemmen te plaatsen waardoor de omsteltijd tot een minimum beperkt blijft. Dit komt de doorlooptijd ten goede en heeft een kostenefficiënte uitwerking. Naast boren, ruimen en tappen, is het mogelijk om op onze boormachines ook te vloeiboren (flowdrill) en te roltappen. Dit zie je vaak in plaatwerk of kokers met een kleine plaatdikte of wanddikte. Bij het vloeiboren wordt het materiaal door de plaat/koker gedrukt met behulp van wrijving, hitte en druk.

Ons machinepark

Voor bewerkingen zoals boren, tappen, draadrollen en flowdrillen heeft Metaalcenter Driessen toegang tot een uitgebreid machinepark. Onze boor en tapmachines bieden ons naast het boren en tappen van gaten, uw producten ook eventueel te voorzien van verzinkt of gesoevereinde gaten. De machines zijn voorzien van een snelwisselsysteem voor gereedschappen zodat ook daar omstellen tot een minimum wordt beperkt. Daarnaast beschikken wij nog over enkele kolomboor- en tapmachines, waarmee we voorgesneden gaten kunnen soevereinen en tappen.