bewerkingen

Lasersnijden

Bij Metaalcenter Driessen gaan ervaren specialisten aan de slag met het lasersnijden van uw plaatmateriaal. Of het nu gaat om dunne of dikke materialen, kleine of grote afmetingen, enkelstuks en grote of kleine series: bij ons is het allemaal mogelijk. Waar het elders uren of dagen duurt, kunnen wij – in de meest ideale situatie – uw eindproduct al binnen enkele minuten maken. Met spoedlevering heeft u uw plaatwerkproducten zelfs binnen één dag in huis. En dat tegen een uitstekende prijs-kwaliteit!

Voordelen lasersnijden bij MCD

Wat is lasersnijden?

Lasersnijden is een bewerkingstechniek voor het produceren van onderdelen uit plaatmateriaal. Met een sterke lichtbundel snijden we uw plaatmateriaal zeer nauwkeurig op maat. De snijsnelheid is afhankelijk van de materiaaldikte en het materiaalsoort. Staal, roestvaststaal en aluminium zijn uitstekend te bewerken met onze geautomatiseerde laser.

Het bewerkingsproces

Onze magazijnen worden automatisch aangestuurd en transporteren de platen naar ons machinepark. Vervolgens worden de materialen volautomatisch gesneden, gesoevereind, getapt en omgevormd tot de gewenste producten. Alle vormen en materialen zijn hierbij mogelijk. Wanneer het lasersnijden gereed is, worden alle producten automatisch gesorteerd op pallets of in kratten.

Onze lasersnijmachine

Metaalcenter Driessen beschikt over een moderne lasersnijmachine met hoge capaciteit en duurzame inzetbaarheid. Met een enkele snijkopstrategie en nozzlewisselaar kunnen wij alle materialen en diktes bewerken, zonder omstelling van de lasersnijmachine.

Laserproducten

We maken gebruik van STEP-bestanden die het mogelijk maken om zowel vlakke als gebogen producten te lasersnijden. DXF-bestanden gebruiken we alleen voor vlakke producten uit plaat. Op basis van deze bestanden worden onze machines automatisch geprogrammeerd. Zo kunnen we zowel plaatwerk als koker-en buislasersnijden en dat biedt uiteraard ongekende mogelijkheden voor al uw producten.