BEWERKINGEN

Buislasersnijden

De laatste jaren hebben veel constructeurs en engineers hun weg naar buislasersnijden gevonden. De extreem hoge ontwerpvrijheid, ongekende snijsnelheid en nauwkeurigheid van produceren zorgen voor een enorme vooruitgang in de flexibiliteit. Bovendien zijn de mogelijkheden binnen engineering sterk verbeterd. Denk maar eens aan platen en buizen gecombineerd!

Voordelen van buislasersnijden bij MCD

Hoe werkt buislasersnijden?​

Techniek​​

Buislasersnijden gebeurt op basis van 2,5D lasersnijden, waarbij de laserstraal altijd loodrecht op de buis of koker staat.

Precisie​

Onze buislasers zijn uiterst precies en kunnen tot op 0,1 mm nauwkeurig snijden. Zo voldoen uw producten altijd aan de maatvoering.

Snelheid​

De snijsnelheden van onze buislasers zijn extreem hoog, waardoor uw producten producten in korte tijd op locatie geleverd kunnen worden.

Indien gewenst, kunnen wij uw buis- of kokerproducten ook van pen-, gat- of knikverbindingen en tapwerk voorzien.

Onze buislasersnijmachines

De buislasersnijmachines van Metaalcenter Driessen zijn voorzien van een automatische belading, een buismagazijn dat tot 4 ton grondstof kan bevatten. Na het buislasersnijden verhuist – afhankelijk van de grootte – de gesneden buis of koker naar een borsteltafel of werpt het delen in een container of gitterbox. Hiermee zijn onze buislasers volledig geautomatiseerd.

Buislaserproducten

Buisbewerking in staal, aluminium en roestvaststaal vindt plaats met onze innovatieve buislasers. Voor kokers (vierkant en rechthoekig) en buizen (rond en ovaal). De te snijden diameter is minimaal Ø15mm en maximaal Ø200mm.

Door middel van 3D bestanden, worden onze buislasers geprogrammeerd met de meest moderne software. De huidige 3D CAD-systemen maken het allemaal nog eenvoudiger om volgens uw tekeningen te produceren.

Onze software is in zeer hoge mate geautomatiseerd. Wij lezen direct uw 3D STEP-file in en daarmee zijn onze buislasermachines direct geprogrammeerd. Er is geen sprake meer van eventuele programmeerkosten.