BEWERKINGEN

Kanten & Buigen

Nadat uw producten gesneden zijn, kunnen ze nog in de gewenste vorm gebogen worden. Dit noemen we kanten, buigen of zetten en doen we met behulp van diverse kantbanken. Laat u door onze specialisten ondersteunen bij het ontwerp of re-design en wij zorgen voor een perfecte uitvoering, optimale kwaliteit en snelle levertijd.

Voordelen van kanten & buigen bij MCD

Wat is kanten?

Het kanten, ook wel buigen of zetten, van metaal is een proces waarbij staal, roestvast staal en aluminium gecontroleerd wordt gebogen tot de gewenste vorm. Bij het kanten wordt gebruik gemaakt van een bovenstempel (mes) en een V-groef (matrijs). In ons geval wordt het ook wel vrijbuigen genoemd. Producten welke gebogen dienen te worden, kunnen ons ook wel eens voor een uitdaging laten staan. Vaak komt dit doordat een buighoek niet haalbaar is, een te buigen kant te dicht op een andere zijde zit of het product in botsing (collisie) komt met de kantbank. 

Kanten proces

Bij het kanten maken we gebruik van geavanceerde 3D software om zo het buigproces te controleren, te optimaliseren en te calculeren. En dit kunnen we allemaal digitaal bepalen!

Door middel van uw 3D STEP-bestanden onderzoekt onze software de maakbaarheid. Wanneer het een maakbaar product is, wordt automatisch de exacte uitslag bepaald, de prijscalculatie voor het buigen gemaakt en het CNC-programma voor een van onze kantbanken alvast voorbereid.

Tijdens het buigen wordt de buighoek gemeten door middel van een laserstraal. Deze controleert en corrigeert de hoek, zodat we er zeker van zijn dat we ook bij enkelstuks, in één keer een goed product vervaardigen. Bij grotere producten of zwaardere producten maken we gebruik van buighulpen welke tijdens het buigen ook nog eens de plaat ondersteunen. Op die manier werken we ergonomisch en voorkomen we ook nog eens het eventuele doorbuigen van de plaat.

Ons machinepark

 

Onze kantbanken hebben een hoekmeetsysteem en worden volledig 3D aangestuurd. Met een compleet assortiment kantpersgereedschappen kunnen wij de meest complexe producten voor u buigen (maximale lengte 4000mm). Alle mogelijke radiusstempels, kunststof V-matrijzen voor onbeschadigd werk en V-matrijzen vanaf 6mm tot en met 120mm. Kortom, niets is onmogelijk.

Onze moderne machine is uitgerust met een automatisch gereedschapsmagazijn. De kantbanken worden met 3D STEP-files automatisch geprogrammeerd, waarna het programma wordt ingelezen in de machine. De machine stelt zichzelf om en binnen de kortste keren kan gestart worden met het buigen van uw producten.

Vooral bij enkelstuks en kleine series, wordt enorm veel insteltijd bespaard. Hierdoor is het mogelijk om ook op het gebied van kanten of zetten zeer flexibel de orderstroom te verwerken.