KWALITEIT

Kwaliteit biedt continuïteit

Metaalcenter Driessen werkt constant aan het optimaliseren van processen en producten. Daarbij wordt de kwaliteit strikt bewaakt. We monitoren, testen en ontwikkelen weer verder. Er is altijd ruimte voor verbetering. Zo kunnen we de voortgang bewaken, kosten controleren en kwaliteit op het gewenste niveau houden.

Samenwerken met MCD

Certificering

Voor het optimaliseren van ons productieproces werken wij volgens ISO 9001. Een certificering die belangrijk is voor onze klanten, en voor onszelf. Hierbij hoort namelijk ook de kwaliteit van de producten, de snelheid van produceren en het minimaliseren van fouten. Kortom, werken we netjes en klantgericht. Gewoon zoals het hoort.

Proceskwaliteit

Gecontroleerde werkwijze, gestructureerde processen. Onze proceskwaliteit ligt uiterst hoog. Elke werkplek beschikt op ieder moment over de juiste (digitale) tekening. Deze tekening opent automatisch bij aanvang van de werkzaamheden op het beeldscherm van de werkplek en is gekoppeld aan de stuklijst van dat product zodat we altijd op de juiste tekening kijken.

Productkwaliteit

Een PPAP-meetrapport is de eerste meting van uw product. Wanneer uw product uit de productie komt, worden alle maatvoeringen en eisen gemeten en/of gecontroleerd. Elke maatvoering nummeren we op uw tekening en zetten we in een lijst met alle plus en min toleranties. Daarnaast geven we een materiaalcertificaat af (digitaal) van de gebruikte materialen. De herkomst van het gebruikte materiaal is met name belangrijk in de bouw/constructie en medische industrie.

Verder kunt u nog een ISIR (Initial Sample Report) rapport krijgen: uw product is maakbaar, met zorg behandeld en goedgekeurd. En volgens de eisen die u heeft gesteld. Op verzoek kunnen we nog een QPL-rapport maken. In ons geval zijn dat foto’s van bepaalde werkstations in onze productie waar tussentijds maten worden gecontroleerd.

Alle genoemde metingen doen wij enkel op verzoek en tegen een geringe meerprijs.

Ruwheid (Ra-waarde) van plaatwerk

Afhankelijk van de toepassing van uw product kan de wens bestaan om afwerking in een bepaalde ruwheid te realiseren. Zo dient de oppervlakteruwheid van RVS dat in contact komt met voedingsmiddelen bijvoorbeeld een RA-waarde van kleiner dan 0,8 µm te hebben.

Met onze Q-Fin en Timesavers borstel- en slijpmachines zijn we in staat verschillende ruwheden (aangeduid als ‘Ra-waarde’) te realiseren. Op uw verzoek leveren we tevens een rapport met de daadwerkelijk gemeten ruwheid van uw product. 

Metingen bij MCD