22 april 2024

Nieuwe lascobot in gebruik bij Metaalcenter Driessen

De kracht van innovatie

Efficiëntie en innovatie zijn sleutelwoorden bij Metaalcenter Driessen. Daarom zijn we ook zo trots om ons nieuwste technologische snufje te introduceren: onze lascobot. Deze aanwinst is ontwikkeld in nauwe samenwerking met onze partner TFT en is specifiek ontworpen om onze productieprocessen naar een hoger niveau te tillen.

Flexibiliteit en efficiëntie

“De lascobot is flexibel en past daardoor perfect in ons QRM productieproces. Dankzij de integratie met een sigmund tafel, kan de cobot gemakkelijk verplaatst worden naar verschillende werkstations binnen onze fabriek. Dit zorgt voor een naadloze overgang tussen verschillende taken, zonder kostbare tijd te verliezen. Onze medewerkers kunnen de cobot snel programmeren voor nieuwe opdrachten, waardoor we onze reactietijd op klantvragen drastisch verkorten,” vertelt Roy Maessen, Calculator/Werkvoorbereider bij Metaalcenter Driessen.

Bekijk de video:

Precisies en consistent laswerk

Het grootste voordeel voor onze klanten ligt in de precisie en consistentie van de laswerkzaamheden die onze lascobot uitvoert. Vooral bij kleine niet-repeterende series levert de cobot ongeëvenaarde nauwkeurigheid, wat resulteert in producten van hogere kwaliteit.

Lascobot voor extra werkplezier

De lascobot is heel gebruiksvriendelijk, waardoor onze collega’s al binnen twee dagen vertrouwd waren met hun nieuwe tool. Met behulp van handige templates zetten onze operators de cobot aan het werk.
“We zijn echt heel tevreden over de snelle implementatie van de lascobot en natuurlijk met de positieve reacties van onze medewerkers. Deze investering is een duidelijke stap vooruit voor Metaalcenter Driessen.”

Hebt u vragen? Stel ze gerust

Wij helpen u graag met de nieuwste technieken in de metaalbewerking. Bij Metaalcenter Driessen staan we u, ondanks alle technologische ontwikkelingen, nog steeds graag persoonlijk te woord. Dus hebt u vragen? Stel ze gewoon! Wij staan voor u klaar.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Deel dit bericht