2 februari 2021

De eerste…

De eerste CNC tapmachine van CoastOne is enige tijd geleden bij Metaalcenter Driessen B.V. geplaatst.

Seriematig tapwerk (kleine series) veroorzaakte langzamerhand een bottleneck binnen ons productieproces. Dat tappen van schroefdraad vakmanschap vereist was nooit eerder zo duidelijk bij ons.

Het viel niet mee om de vele tap- en souvereingaten welke bij ons in producten worden voorzien op een constante en snelle manier te vervaardigen.

Toerentallen, snijsnelheden, smering, inklemming etc. zijn allemaal variabelen welke hierbij komen kijken.

Bij kleine gaten (M3 en M4 bijvoorbeeld) zijn de tapgereedschappen vrij kwetsbaar zodat er meer kans is op breuk dan bij de grotere tapgaten.

Producten welke niet recht zijn ingeklemd worden voorzien van schuine schroefdraad of hebben last van breuk van het tapgereedschap.

Souvereinen van gaten en nadien meteen tappen is ook een mogelijkheid uiteraard. Met 3 aangedreven gereedschappen kunnen we een grote variëteit van producten aan op deze machine.

De machine wordt volledig offline geprogrammeerd en de omsteltijd bedraagt ca. 4 minuten. Hierdoor zijn we dus nog flexibeler geworden in onze productie.

Tappen na het poedercoaten (in vlakke plaat in dit geval) kan ook zonder enig probleem.

De kwaliteit van de tapgaten is verhoogd alsmede de standtijd van de gereedschappen. Dit komt vooral door de automatische smering en de juiste toerentallen/voedingen.

Met behulp van de door ons vervaardigde inlegmallen etc. is bij kleine repeterende series, deze machine volledig inzetbaar!

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Deel dit bericht