Lasersnijden staal

Het lasersnijden van staal gebeurt met een extreme snelheid en hoge nauwkeurigheid. Metaalcenter Driessen kan uw staalplaten in alle uitvoeringen lasersnijden tot 25mm plaatdikte. Staal kan zowel met zuurstof als met stikstof worden gesneden. Stikstof heeft als voordeel dat de snijkant oxidevrij is. De snijtechniek ligt mede aan de materiaaldikte en soort toepassing. Het graveren van buiglijnen, positioneerlijnen en tekst of nummers is een mogelijkheid als hulpmiddel voor opvolgende bewerkingen van uw product.

Voordelen lasersnijden staal bij MCD

Staalsoorten

Staalsoorten zijn legeringen van ijzer en andere elementen, voornamelijk koolstof, welke op grote schaal worden gebruikt in de machinebouw en andere toepassingen vanwege hun hoge treksterkte en lage kosten.

Onze lasersnijmachine

Metaalcenter Driessen beschikt over een moderne lasersnijmachine met hoge capaciteit en duurzame inzetbaarheid. Met een enkele snijkopstrategie en nozzlewisselaar kunnen wij alle materialen en diktes snijden, zonder omstelling van de lasersnijmachine.

Toepassingen en sectoren

Wij zijn actief in uiteenlopende sectoren en lasersnijden staal voor de productie van onderdelen voor onder andere de machinebouw, klein-constructie en landbouw.