Lasersnijden rvs

Het lasersnijden van rvs vindt plaats wanneer zowel de eigenschappen van staal als de corrosiebestendigheid een vereiste zijn. Metaalcenter Driessen kan uw roestvast staalplaten in alle uitvoeringen lasersnijden tot 25mm plaatdikte. Rvs wordt binnen veel industrieën toegepast. Dat komt door de vele voordelen zoals de corrosieweerstand, hittebestendigheid, verwerkbaarheid en uiteraard het mooie uiterlijk.

Voordelen lasersnijden rvs bij MCD

Soorten rvs

Er zijn verschillende soorten en uitvoeringen van rvs. Roestvast staal bevat voldoende chroom om een passieve laag van chroomoxide te vormen wat verdere oppervlaktecorrosie voorkomt. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld de petrochemische industrie.

Onze lasersnijmachine

Metaalcenter Driessen beschikt over een moderne lasersnijmachine met hoge capaciteit en duurzame inzetbaarheid. Met een enkele snijkopstrategie en nozzlewisselaar kunnen wij alle materialen en diktes snijden, zonder omstelling van de lasersnijmachine.

Toepassingen en sectoren

Wij zijn actief in uiteenlopende sectoren en lasersnijden metaal voor de productie van onderdelen voor onder andere de machinebouw, klein-constructie en landbouw.